Riktig batteri - lengst mulig levetid på batteriet..

BMV70Black

En god batterimonitor gir full oversikt over status på batteribanken - og med blåtann modeller kan man se statistikk som gjør det enkelt å se endringer eller behov for endringer.

En god installasjon av batterimonitor består av 2 vesentlig elementer. En shunt og elektronikken/instrumentet som gir deg informasjon.

Shunt - denne kobles opp og blir negativ pol i hele installasjonen. DVS ingen forbrukere, ladere eller instrumenter skal kobles til mellom shunten og selve batteriet. All strøm inn og ut av batteriet må gå over shunten for at målingene skal bli riktig. Standard er å benytte en 500A shunt. Denne har god nøyaktighet opp til 500A. Er anlegget større så har vi størrelser på 1000, 2000 og 6000A i sortimentet.

BAM010702000_Rel BMV700_Shunt.png

Selve shunten måler differanser mellom eller strøm som går mellom de to polene på shunten og spenning. Resten av informasjonen som vises er utregninger etter oppsettet av elektronikken. Alle Victron sine batterimonitorer har deler eller all elektronikken sittende direkte på shunten - slik at man eliminerer målefeil i størst i størst mulig grad.

Vi har Batterimonitorer med egen "klokken" instrument. I instrumentet kan man trykke seg fram til relevante oppsettsmenyer og lese ut data. 

BAM010700000R BMV700_1.png

Model betegnelsen på den enkleste versjonen er BMV700, mens versjonen BMV702 er helt lik tilleggsmulighet til å kunne lese spenningen på en ekstra batteribank (f.eks start) slik at man har oversikt over denne også. 

Displayet er lite - men kjekt for å kunne lese av nøkkelverdier som spenning eller forbruk. Ønsker man litt mer data bør man kjøpe BMV712 denne har i tillegg en god app som gjør oppsett enkelt. ikke minst er det lett og oversiktlig å lese ut aktuell data på en enkel måte via appen Victron Connect

Alle BMV modellene har en rele utgang som kan styres av spenning eller SOC - som kan være meget nyttig i mange installasjoner! 

Farco lagerfører også batterimontorer uten klokken - hvor all informasjon hentes via App eller andre instrumenter. Disse heter Smartshunt.

SHU050150050 SmartShunt_117317523-750x461.png

 

Her sitter all elektronikken direkte på shunten, så man må lese ut informasjon via App eller koble Smartshunten til Victron GX for å lese ut informasjon. Fordel er enkel installasjon - enkelt oppsett via app. Man mister muligheten til å styre eksternt rele. Smartshunt kommer i 3 utgaver med 500, 1000 og 2000A shunt. 

Alle Victron sine Batterimonitorer / smartshunt har VE.direct utgang og kan kobles til større systemer! 

Nyhetsbrev

Vi sender gjerne info om nyheter og gode tilbud til deg først, meld deg på