Hybrid fyrkjele - Spar penger og miljøet

En god fyrkjele skaper komfort og trygghet for dem som jobber på havet i korte eller lengre perioder. Farco AS er ledende på å tilby skreddersydde løsninger som sikrer pålitelig strømforsyning og varme ombord. Nå lanserer vi en hybrid fyrkjele som er kostnadsbesparende og miljøvennlig.

Flere gevinster

Fordelene med en hybridløsning er flere. Først og fremst er det en betydelig økonomisk gevinst i forhold til mindre bruk av diesel. Dette betyr også et langt mindre klimaavtrykk på miljøet. Videre er driftssikkerheten enda bedre da man har to ulike kraftkilder tilgjengelig. Kabola tilbyr en serie med hybride fyrkjeler som har fått navnet KB Ecoline, og her finnes 5 varianter som leverer fra 8 til 38kw.

Se video av KB20 EcoLine - En hybrid fyrkjele fra Kabola som vi har levert til kunde: (Artikkel fortsette under video) 

Fleksibilitet

I perioder når båten ligger på landstrøm er det det dermed ikke nødvendig å brenne diesel – selv ikke for å holde den frostfri. Fyrkjelen kan integreres med en inverter og batteripakke som eksempelvis kan få strøm fra fyrkjelen og fra solceller. Dette betyr at det er mulig å kun bruke strøm som varmekilde under store deler av turen. Eller bruke strøm for å forvarme fyrkjelen til 10 grader før man brenner diesel. Dette gjør at man både sparer tid og penger og ikke minst forlenger fyrkjelens levetid.

 

- Med våre unike stillegående karbonfrie hybridfyrkjeler fra Kabola kan vi tilby førsteklasses varmeløsninger ombord, forteller Håkon Ingvaldsen hos Farco AS.

 

Som hjemme

I større yrkesbåter og fritidsfartøy er det viktig komfortløsninger som gir varme som benyttes i daglige gjøremål – slik som oppvarming, matlaging og varmtvann til dusj, og det gjør våre løsninger, forteller Ingvaldsen videre. Ved hjelp av en inverter får man 230V strøm ombord og kan benytte alt fra mobillader til vannkoker. En intelligent og brukervennlig styringsenhet gjør det enkelt å justere fyrkjelens funksjoner.

(Artikkel fortsette under produktliste) 

Lave driftsutgifter

Kabolas fyrkjeler er i seg selv svært effektive og har en virkningsgrad på 95 prosent, og brenner diesel på minst 1.450 grader noe som betyr at de ikke soter og slipper ut mindre klimagasser enn tradisjonelle fyrkjeler. I sin tur betyr dette lenger serviceintervaller da de ikke soter innvendig. Farco anbefaler service hvert annet år i motsetning til årlig service som er anbefalt for en ordinær fyrkjele. I dette ligger det også en økonomisk besparelse.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om Kabolas fyrkjeler.

Telefon: 22 65 53 20
E-post: mail@farco.no

Nyhetsbrev

Vi sender gjerne info om nyheter og gode tilbud til deg først, meld deg på