Generatorfrie løsninger

Kostnadsbesparende og miljøvennlig: Det er mange fordeler med å velge en generatorfri løsning ombord. Viktigst er reduserte driftskostnader og fleksibilitet i forhold til krafttilgang.

Kostnadsbesparende

Stadig flere yrkesbåter velger en generatorfri løsning. Disse båtene har som oftest store motorer som enkelt kan påmonteres gode dynamoer og en stor inverter samt en batteribank som kan lagre energien som genereres fra båtens motorer.

Generatorbruken går ned med 90 prosent ved hjelp av slik løsning. Fordelene videre er mindre støy og utslipp – og ikke minst mindre vedlikehold av hjelpemotor.

Tar vare på energi

På en normal fiskebåt benyttes 5-6 kw i døgnet for å gi komfort i bysse. Dette betyr at en generator må være i drift i 4 timer for å dekke behovet. Med vår løsning kan denne energien være på plass i batteriet mens båtens motorer eksempelvis frakter båten ut til fiskefeltet.

Det fine er at det egentlig skal lite til for å lade en batteribank. Et typisk batteri ombord er på om lag 17 kw/t. Dette betyr at man eksempelvis kan ligge til land et døgn og ha mer enn nok energi til å drifte komfortfunksjoner ombord.

(Artikkel fortsetter under video)

Smart styring og skreddersøm

Vi i Farco vet godt at tilgang på strøm kan være utfordrende. Ofte gir ikke landstrøm den mengden kraft en båt faktisk har behov for og da kan våre batteripakker og intelligente skreddersydde styringssystemer være løsningen.
Vi har kompetansen, spør oss gjerne om en løsning tilpasset ditt behov og kontakt din lokale elektriker/installatør.

Telefon: 22 65 53 20
E-post: mail@farco.no

Nyhetsbrev

Vi sender gjerne info om nyheter og gode tilbud til deg først, meld deg på