Victron SmartSolar MPPT RS 450/200-Tr

Pris
kr 28 482,00
Varenr.
SCC145120410
Lager
8/6-2022
MPPT solcelleregulator som fungerer i 48Volts anlegg. Maks spenning inn 450V, ladekapasitet 200A. Programmering, styring og avlesing av data via app og blåtann. VE.CAN ekstern kommunikasjon.
Les mer

RS serien til Victron er en helt ny serie basert på høyfrekvent omforming som gir økt effektivitet.

450/200-TR (maksimum 450VDC fra panelene og ladekapasitet på maksimum 200A) er ment for større solcelle anlegg med 48V batterier. (Virker IKKE på 12V og 24V batterier)

Den har fire uavhengige MPPT innganger for PV spenning mellom 80V-450V.

Det er en stor fordel når du for eksempel har flere grupper med paneler som er i forskjellig vinkel, eller av forskjellig størrelse.

Både VE-Direct og VE-CAN gir stor fleksibilitet, både som standalone og i store anlegg med mange MPPT ladere.

 

Mer om de tekniske begrepene under:

MPPT

MPPT står for Maksimum Power Point Tracking, og betyr i praksis at regulatoren hele tiden arbeider for å hente mest mulig ut av solcelle panelene, noe som er spesielt viktig om installasjonen er et sted med varierende værforhold.

Blåtann / Smart produkt

Victron sine Smartprodukter har innebygget blåtann. Ved å installere Appen «Victron Connect» er det enkelt å gjøre riktig oppsett på en enkel og oversiktlig måte. Ved å opprette ett blåtann nettverk vil de forskjellige Victron enhetene som kobles til nettverket se hverandre og kan utnytte data fra hverandre. Ikke minst viser Victron Connect en logg over aktiviteter litt tilbake i tid, som kan være nyttig og eller informativt.

VE Can

Med VE. Can kan man via canBUS koble seg til f. eks. Victron Cerbo GX (eller andre GX løsninger) og utnytte mulighetene som ligger i en slik løsning. Det viktigste er muligheten for sentral styring av ladekilder og forbrukere. Hvis Cerbo kobles til internett kan man også monitorere og betjene anlegget via internett og appen VRM – Victron Remote Management.

Hvilken regulator til hvilke panel.

Victron sine MPPT ladere har en benevnelse som består av 2 nummer, f.eks. Smartsolar 150/35. Her står 150 for maks spenning inn, altså 150 Volt fra Solcelle panelene. 35 står for maks ladekapasitet 35 Amp. Husk at spenningen fra panelene må være minst 5 volt høyere enn ladespenningen for at laderen skal begynne å arbeide. Victron har laget en enkel kalkulator som beregner dette for deg om du er usikker. Modellene opp til 100 volt fungerer med 12 og 24 volt, mens de med spenning 150 volt og oppover (samt 100/20) fungerer på 12, 24, 36 og 48 volt anlegg.

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.