Nye Blue Smart Charger-funksjoner

En ny versjon av VictronConnect-appen har nettopp blitt utgitt og inneholder en rekke viktige nye funksjoner:

VictronConnect v5.22 - Nye Blue Smart Charger-funksjoner og mer

En ny versjon av VictronConnect-appen har nettopp blitt utgitt og inneholder en rekke viktige nye funksjoner:

 • Historielogg for de siste 40 ladesyklusene for alle Blue Smart Chargers;
 • Tilpassbare batteriinnstillinger, også for alle Blue Smart-ladere;
 • Synkronisert lading for MPPT Solar Chargers;
 • Raskere tilkoblingsoppsett - når du kobler til et produkt;
 • Løs en (ganske smertefull) feil som (noen ganger) skjulte 48V-alternativet fra alternativet for valg av batterilader i VictronConnect.

Hvis du allerede bruker VictronConnect, vil den oppdatere til den nyeste versjonen automatisk. Hvis du ønsker å laste ned VictronConnect, finner du en liste over enhet / OS-kompatibilitet her .

Se denne videoen for å lære både nye Blue Smart Charger-funksjoner, eller fortsett å lese under videoen.

Blue Smart Charger forbedringer - lagt til ladesyklushistorikk

Inngående historiske data kan nå vises for de siste 40 ladesyklusene ved å klikke på den nye HISTORIE-fanen. Hvis du klikker på en av de førti kolonnene (sett på bildet i toppen av denne artikkelen), vil du få detaljert informasjon. Øverst på grafen viser hvor mye tid som ble brukt i hver ladesyklus, samt hvor mange amp-timer som ble ladet i batteriet i den fasen. Under stolpene er det mer informasjon om hver syklus:

 • Status: Fullført, AC frakoblet eller annet.
 • Forløpt - tiden det tok fra start til slutt (når flytefasen eller ble avbrutt - hvis før).
 • Lading - mengden amp-timer som er ladet inn i batteriet
 • Oppretthold - mengden amp-timer som er ladet inn i batteriet etter at laderen gikk over til flytefasen.

Og tre verdier til:

 • Skriv inn - ladeprofilen som ble brukt i løpet av denne syklusen
 • Vstart - batterispenningen når du starter syklusen (en spenning godt under 12V indikerer at du kanskje har tappet batteriet for dypt - prøv å lade det opp igjen før neste gang)
 • Vend - batterispenningen på slutten av syklusen. I tilfelle avbrutt, vil det vise to streker (-)
 • Feil

Nederst viser fanen Totalen. Her kan du se hvor mange ladesykluser som ble startet, og hvor mange ladesykluser som ble fullført: en god indikasjon for å se om batteriet regelmessig oppnår full lading. Viktig med blybatterier som kjent, men også viktig for de fleste litiumbatterier siden de trenger full lading for å balansere litiumcellene.

Klikk på bildet for å se de nye historiefunksjonene i detalj:

Blå smarte ladere - tilpassbar ladeprofil

Disse ladere har en seks eller syv-trinns ladealgoritmer som er optimal for alle vanlige blysyre- og litiumbatterier. Det er ikke nødvendig å finjustere eller oppdatere innstillinger - faktisk kan i mange tilfeller finjustering resultere i dårligere ladeevne for batteriene enn med standardinnstillingene.

I noen situasjoner er det imidlertid behov for mer spesifikke innstillinger, og disse er nå tilgjengelige. De nye innstillingene er konfigurerbare absorpsjons-, flyte- og lagringsspenninger. I tillegg til innstillingen for rekonditionering og konfigurerbar temperaturkompensasjonsverdi.

For enda mer finjustering er det Expert-modus; når den er aktivert, lar appen endre praktisk talt alle parametere og tidsgrenser som brukes av ladningsalgoritmen. For eksempel bulk tidsbegrensning, maksimal absorpsjonstid og mer.

Bildet under viser avanserte innstillinger med ekspertmodus aktivert. Det er flere innstillinger når du blar opp. For å se dem alle, last ned VictronConnect og bruk demomodus.

Blue Smart Chargers - hvordan du oppdaterer

Begge ovenfor nye funksjoner krever firmwareoppdatering av Blue Smart Charger. For å starte det, kobler du først til laderen og klikker deretter på tannhjulet øverst til venstre. VictronConnect vil nå tilby å oppdatere laderen. Flere detaljer om oppdateringsprosedyren er i håndboken - kapittel 9 .

Synkronisert lading for SmartSolar MPPT-er

Den neste nye funksjonen i VictronConnect som jeg vil fremheve, er firmwareoppdateringen for SmartSolar MPPT-er. Denne VictronConnect-versjonen har firmwareversjoner v1.50 og v1.06, som har forskjellige forbedringer og nye funksjoner. Den viktigste forbedringen er den oppdaterte versjonen av synkronisert lading.

Oppdatert, lurer du kanskje på? Ja, oppdatert. Allerede for en stund siden ga vi ut den første versjonen som la til synkronisert lading via Bluetooth. Det fungerte bra for de aller fleste systemer, men i noen hadde det problemer. For eksempel oppstod Feil 68 når ladere ble koblet til et ESS-system og samtidig konfigurert for synkronisert lading i et Bluetooth VE.Smart-nettverk.

Disse er nå blitt fikset og grundig testet, og derfor er jeg glad for å - endelig! - kunne kunngjøre synkronisert ladefunksjon.

Ikke mer Feil 68.

Her er et skjermbilde som viser VE.Smart Network-konfigurasjonssiden. Det synkroniserte ladeikonet i delen "Denne enheten" indikerer at denne laderen er sammen med en eller flere andre solcelleladere. Og under det viser det hvilke andre enheter som er innen rekkevidde.

Når den er konfigurert for synkronisert lading, kan utgangseffekten til alle ladere sees når du er logget inn på en av dem, som synlig i dette skjermbildet, se “Nettverkseffekt - 3072W”:

For VE.Smart Networking Manual for detaljer om hvorfor, hvordan og når du skal aktivere synkronisert lading .

Raskere tilkoblingsoppsett

Tiden som kreves for at VictronConnect kobler seg til et Victron-produkt og laster inn den første siden, er betydelig forbedret. Noe som er en fin forbedring, spesielt for utålmodige mennesker som jeg er meg selv. Det er vårt mål.

Nyhetsbrev

Vær tidlig ute og få tilsendt info om nyheter og gode tilbud.